Lactatiekundige praktijk Grow

Wie zit er achter lactatiekundige praktijk Grow? Mijn naam is Marleen Huiting, verloskundige en lactatiekundige IBCLC. Als verloskundige heb ik al veel vrouwen tijdens hun kraambed mogen begeleiden. Door vervolgens de opleiding tot lactatiekundige te gaan volgen, is het plaatje voor mij nu helemaal compleet. Inmiddels heb ik menig moeders voorzien van advies en begeleiding bij het vinden van een oplossing voor hun borstvoedingsprobleem. Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen. In de afgelopen jaren heb ik dan ook veel ervaring mogen opdoen bij het voeden van mijn eigen kinderen.

Gecertificeerd lactatiekundige

Lactatiekundigen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) zijn professioneel opgeleide specialisten op het gebied van borstvoeding en kolven. De opleiding wordt afgesloten met een internationaal examen. Alleen het behalen van dit examen geeft een lactatiekundige praktijk het recht de titel IBCLC te voeren.

In de gehele borstvoedingsperiode kun je gebruikmaken van mijn zorgverlening. Waarvoor kun je terecht bij mijn lactatiekundige praktijk?

Lactatiekundige praktijk Grow biedt ondersteuning en begeleiding bij:

  • de voorbereiding naar de kraamweek
  • te veel of te weinig voeding
  • het aanleggen van de baby
  • spruw
  • borstontsteking
  • een dag op stap zonder baby
  • weer aan het werk

Daarnaast biedt lactatiekundige praktijk Grow scholingen aan voor kraamverzorgsters.

WHO-code

De WHO-code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’.
Het betekent dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind,  zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Dit houdt in het kort in dat er geen reclame gemaakt mag worden voor babyvoeding voor kinderen onder de 6 maanden.  De WHO-code is uitgebreider dan de Nederlandse Warenwet of de Europese wet- en regelgeving.

De WHO-code wil:
–       borstvoeding beschermen en bevorderen
–       dat ouders de juiste en voldoende voorlichting krijgen
–       dat vervangingsmiddelen voor moedermelk – wanneer nodig – op de juiste manier worden gebruikt
–       dat richtlijnen voor de verkoop van babyvoeding en reclame voor babyvoeding worden nageleefd

Ik probeer zo veel mogelijk te werken met producten van bedrijven die zich houden aan de WHO-code. Wanneer bedrijven zich niet houden aan de WHO-code, kan ik hun producten wel verkopen, maar er geen reclame voor maken.