Hulp nodig?

bel 06 12 08 70 10

Over Grow

Lactatiekundige praktijk Grow

Lactatiekundige praktijk Grow

Wie zit er achter lactatiekundige praktijk Grow? Mijn naam is Marleen Huiting, verloskundige en lactatiekundige IBCLC. Als verloskundige heb ik al veel vrouwen tijdens hun kraambed mogen begeleiden. Door vervolgens de opleiding tot lactatiekundige te gaan volgen, is het plaatje voor mij nu helemaal compleet. Inmiddels heb ik menig moeder voorzien van advies en begeleiding bij het vinden van een oplossing voor hun borstvoedingsprobleem. Ik ben getrouwd en moeder van vijf kinderen. In de afgelopen jaren heb ik dan ook veel ervaring mogen opdoen bij het voeden van onze eigen kinderen.
Ik vind het leuk om mijn ervaring en kennis te delen en geef daarom scholing aan kraamverzorgenden op het gebied van borstvoeding en verloskunde.

Gecertificeerd lactatiekundige

Lactatiekundigen IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) zijn professioneel opgeleide specialisten op het gebied van borstvoeding en kolven. De opleiding wordt afgesloten met een internationaal examen. Alleen het behalen van dit examen geeft een lactatiekundige praktijk het recht de titel IBCLC te voeren.

WHO-code

De WHO-code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’.
Het betekent dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind,  zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Dit houdt in het kort in dat er geen reclame gemaakt mag worden voor babyvoeding voor kinderen onder de 6 maanden.  De WHO-code is uitgebreider dan de Nederlandse Warenwet of de Europese wet- en regelgeving.

 De WHO-code wil:

  •  borstvoeding beschermen en bevorderen
  •  dat ouders de juiste en voldoende voorlichting krijgen
  •  dat vervangingsmiddelen voor moedermelk – wanneer nodig – op de juiste manier worden gebruikt
  •  dat richtlijnen voor de verkoop van babyvoeding en reclame voor babyvoeding worden nageleefd

 

Ik probeer zo veel mogelijk te werken met producten van bedrijven die zich houden aan de WHO-code. Wanneer bedrijven zich niet houden aan de WHO-code, kan ik hun producten wel verkopen, maar er geen reclame voor maken.

Begeleiding nodig bij het voeden van je kindje?