Begeleiding bij borstvoeding

Het geven van borstvoeding gaat meestal vanzelf, maar soms is extra zorg nodig. Voor vragen op het gebied van borstvoeding kun je bij lactatiekundige praktijk Grow terecht. Of je nu nog in het kraambed ligt, of al langere tijd voedt, ik beantwoord graag je vragen. Ook kan extra informatie tijdens de zwangerschap wenselijk zijn, bijvoorbeeld wanneer je een tweeling verwacht of gewoon nog niet zo goed weet wat je met die borstvoeding aan moet. Laat me gerust weten wat je nodig hebt.

Bij het eerste telefonische contact zal afgewogen worden of een bezoek aan huis wenselijk is. In sommige gevallen kunnen vragen ook telefonisch worden beantwoord. Afhankelijk van de aard van het probleem duurt een eerste consult thuis ongeveer een uur. Deze wordt het liefst tijdens een voedingsmoment gepland. Indien nodig volgen daarna nog telefonische consulten om je verder te begeleiden.

Zorgverzekering lactatiekundige

Lactatiekundige zorg valt onder de aanvullende zorgverzekering. Checken in hoeverre lactatiekundige zorg of het huren van een kolf binnen je verzekering valt.

 

Advies kolven en flesvoeden

Op het gebied van borstkolven en babyflessen is veel op de markt. Elke vrouw, elke baby en elke situatie is uniek, waardoor de keuze voor een kolf niet altijd gemakkelijk is. Wanneer je weer fulltime gaat werken, heb je een andere kolf nodig dan wanneer je af en toe een flesje wilt geven.

Ook de manier van voeding aanbieden, anders dan rechtstreeks uit de borst, vereist een geschikt voedingssysteem aangepast op je kindje. Wanneer een pasgeboren baby nog niet goed aan de borst drinkt, is een andere manier van voeden noodzakelijk dan wanneer je kindje bij drie maanden naar de oppas gaat en jouw afgekolfde melk meekrijgt.

Om je kindje op de juiste wijze te voeden, is het aan te bevelen om altijd professioneel advies te vragen. Geen baby is gelijk. Ik sta je graag te woord!